Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka z bitą śmietaną bez pieczenia

Szarlotka z bitą śmietaną bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 149 Ocena: 7271

Dodano:

Odsłon: 8559

Szarlotka z bitą śmietaną bez pieczenia
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. -Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę.

    -prażyć przez 15 minut.

    -zdejmujemy z gazu i wsypujemy galaretki cały czas mieszając, aż galaretka się rozpuści. Pozastawiamy do wystudzenia.

    -Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia.

    - Śmietanę ubijamy pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.
    -Dodajemy żelatynę i mieszamy łyżką do połączenia składników.

    -Blaszkę 25x35 wykładamy papierem do pieczenia.
    -b Na dno układamy pierwszą warstwę herbatników, a na nie wylewamy jabłka w galaretce. Układamy kolejną warstwę herbatników a na nie śmietanę.
    -posypujemy ciasto cynamonem i czekoladą.
    -Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń