Do góry

Dania główne Przepis na:

Szarpane kotlety rybne

Szarpane kotlety rybne

Autor:

Przepisów i artykułów: 418 Ocena: 6737

Dodano:

Odsłon: 17544

Sposób na rybę w innej formie - tak by nie była nudna:). Przygotowana w formie kotlecików zaskoczy degustujących.

Składniki

  • 300g filetów z dorsza
  • 1 jajko
  • 50ml mleka
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 cebuli
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • olej
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z jajkiem, mlekiem, natką i cebulą. Dodajemy sól, pieprz i paprykę słodką. Dokładnie mieszamy.

  2. Na rozgrzany olej wykładamy łyżką nieduże porcje, rozpłaszczając je. Smażymy kilka minut, z dwóch stron, do zarumienienia. Gotowe kotleciki przekładamy na ręczniki papierowe by odsączyćje z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem możemy skropić kotleciki sokiem z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 31 lipca Rybki, rybeczki - pod każdą postacią !!! No i fajny będzie obiadek dla rodzinki. Używam mąki kukurydzianej do panierki - dzięki temu ryby mniej "upijają się" olejem, są chrupiące i tak samo smaczne jak przy mące pszennej. :) :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

SlodkoSlodka83 23 lipca Zjadłabym :-) Uwielbiam ten rodzaj kotletów.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń