Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki dość nietypowe, bo wyłącznie mięsne, w oryginalnej słodko-słonej marynacie. Wybrałam do nich mięso z udek kurczaka, bo jest mniej suche niż filety. Takie mięso można kupić w marketach, już pozbawione skórek i kości. Szaszłyki są delikatne w smaku, niezbyt wyraziste (co kojarzy się z zazwyczaj obficie obsypanymi przyprawami szaszłykami).
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 13406
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41982
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5092
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45883
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 13406
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41982
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5092
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45883
Składniki
Mięso kroimy w niezbyt grubą kostkę. W misce mieszamy sos sojowy, miód, pieprz, paprykę i sezam. Łączymy z mięsem i dokładnie mieszamy by marynata obtoczyła każdy kawałek.
Mięso nabijamy na patyczki do szaszłyka. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut lub grillujemy na grillu.