Do góry

Przekąski Przepis na:

Szaszłyki z ciasta francuskiego

Przepis dnia 2017-09-30
Szaszłyki z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 227 Ocena: 5460

Dodano:

Odsłon: 4498

Bardzo efektowny i smaczny sposób na szaszłyki z ciastem francuskim. Możemy nadziać je absolutnie wszystkim czym chcemy. A jaka przekąska do filmu bądź spotkania ze znajomymi :)

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 1/2 cukini
  • 5-6 pieczarek
  • 3-4 parówki
  • 1/2 szklanki startego żółtego sera
  • keczup
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie kroimy na paski o szerokości ok. 3 cm. Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Na pasek nakładamy np. parówkę, zawijamy ciasto do góry, pod spód kładziemy pieczarkę przykrywamy ciastem i tak do momentu kiedy ciasto nam się skończy. Przez całość przebijamy długą wykałaczkę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  2. Pieczemy w temperaturze 190 stopni. Przez ok 20 minut po tym czasie posypujemy całość serem i podpiekamy do rozpuszczenia sera. Podajemy z keczupem lub dowolnym ulubionym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 24 września 2017 Z frankfurterkami jeszcze lepiej to smakuje ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń