Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki z kiełbasy

Szaszłyki z kiełbasy

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1430

Dodano:

Odsłon: 1155

Pomysł na śniadanie, obiad lub kolację. W sezonie można upiec takie szaszłyki na grillu poza sezonem w piekarniku lub na grillu elektrycznym.

Składniki

  • kiełbasa wędzona najlepiej swojska 1,5 pętka
  • cebula sopelkowa 2 szt
  • czerwona papryka
  • pepperoni marynowane zielone 8 szt
  • olej do skropienia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kiełbasę kroimy w plasterki, paprykę w kostkę, a cebule w talarki. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy plasterki kiełbasy przekładając je cebulą, papryką i pepperoni. Gotowe szaszłyki układamy na aluminiowej tacce, skrapiamy olejem i pieczemy lub grillujemy.

    Gotowe szaszłyki podajemy z dodatkiem świeżego chleba i keczupem lub/oraz musztardą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń