Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z kurczakiem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Kawałki bakłażana osól, gdy puszczą sok – osusz. Mięso i warzywa zalej mieszanką soku z cytryny i oleju, doprawioną kolendrą, rozmarynem, czosnkiem, wymieszaj. Odstaw na godzinę do lodówki. Drewniane szpadki szaszłykowe namocz w wodzie przez ok. 10 min, by się nie spaliły w trakcie pieczenia. Rozgrzej grill lub piekarnik.
Nabij kawałki kurczaka oraz warzyw na szpadki (jeśli mięso jest pokrojone w paski, możesz owinąć nimi plastry warzyw), oprósz solą i pieprzem. Piecz przez ok. 20-30 min, obracając, aż mięso będzie miękkie i zrumienione.Źródło: Świat kobiety