Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szczodraki na dobry rok"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
Składniki
Drożdże rozpuść w małej ilości ciepłej (nie gorącej) wody z łyżką cukru. Zostaw do wyrośnięcia.
Rozpuść masło, ostudź. Połącz z mąką, cukrem, śmietaną i mlekiem (lub kefirem) oraz drożdżami. Wymieszaj, dodaj białka, ponownie wymieszaj. Pozostaw do wyrośnięcia.
Ciasto podziel na kawałki, uformuj rogaliki lub bułeczki, piecz w piekarniku w temp. 180 st. C ok. 30 minut na złoty kolor.Źródło: 100 rad