Do góry

Zupy Przepis na:

Szczupak gotowany

Szczupak gotowany

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 153

Dodano:

Odsłon: 4228

Potrawa idealna na kolację wigilijną i nie tylko.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szczupaka oczyścić, pokroić w dzwonka, posolić, natrzeć czosnkiem i pozostawić na noc.

  2. Zrobić wywar z 1 marchewki, 1 pietruszki i 1/2 selera. Pod koniec gotowania warzyw dodać pokrojoną rybę ( zawinąć w gazę żeby nie rozpadła się podczas gotowania). Gotować ok. 15 minut.

  3. Pozostałe warzywa zetrzeć na tartce o grubych oczkach i podsmażyć na maśle, doprawić. Borowiki osobno udusić na maśle z cebulką i również doprawić. Na półmisku na środku ułożyć rybę a po bokach warzywa i grzyby.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń