Do góry

Zupy Przepis na:

Szczupak na grillu

Szczupak na grillu

Autor: gosia47-47

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 11

Dodano: 04.05.2012

Odsłon: 3494

bardzo dobre danie, zrobione z ryby, która u nas w rodzinie dość często serwowana jest właśnie w ten sposób,

Składniki

  • szczupak, 1 sztuka
  • marchewka, 2 sztuki
  • cebula, 2 sztuki
  • pietruszka zielona, 1 pęczek
  • przyprawa do ryb
  • sól
  • oliwa z oliwek
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szczupaka umyć, oczyścić, pokroić na dzwonka, marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobna kostkę. Pietruszkę posiekać drobno.

  2. Warzywa połączyć ze sobą, posolić je delikatnie. Rybę posypać przyprawą do ryb i solą. Na folii aluminiowej rozetrzeć trochę oliwy z oliwek. Dać na nią rybę. Nafaszerować ją warzywami.

  3. Zwijać każdy dzwonek z osobna. Piec na grillu z obu stron. Piec ok. 40 minut na wolnym ogniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń