Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycelki z żółtym serem, koperkiem i czosnkiem

Sznycelki z żółtym serem, koperkiem i czosnkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 746

Dodano:

Odsłon: 8724

Super obiadek na dziś – sznycelki z żółtym serem, koperkiem i czosnkiem! ???? Do tego ziemniaczki oraz świeża surówka na bazie własnych pomidorków, smietany, cebuli i szczypiorku.

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego
  • 3 ząbki czosnku
  • natka koperku
  • szczypta przyprawy do mięsa mielonego
  • 5 dag startego żółtego sera
  • 1 kajzerka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
  • 4 łyżki bułki tartej
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso mieszamy wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startym żółtym serem, mąką, drobno pokrojonym koperkiem, przyprawami oraz jajkami. Kajzerkę lub dowolną inną bułkę namaczamy w wodzie, wyciskamy z nadmiaru wody, dodajemy do mięsa.

    Mieszamy wszystko razem i lekko mokrymi rękami zagniatamy mięsne kuleczki. Obtaczamy je z obu stron w bułce tartej, smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń