Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące kotlety schabowe w ziarnach podane z aromatycznymi duszonymi grzybami leśnymi stanowią ciekawą propozycję obiadową.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 40
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 40
Składniki
Sos grzybowy: Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle, dodajemy oczyszczone grzyby i lekko solimy. Dusimy na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, około godziny, grzyby powinny mocno odparować. Grzyby doprawiamy do smaku solą, pieprzem, pieprzem ziołowym sokiem z cytryny oraz lubczykiem. Kotlety: Plastry schabu oprószamy solą i pieprzem. Na jednym talerzu rozmącamy jajka. Na drugi wsypujemy krupczatkę, a na trzeci płatka i ziarna. Kotlety najpierw panierujemy w mące, następnie w jajku, a następnie w płatkach. Tak przygotowane kotlety smażymy na klarowanym maśle. Kotlety podajemy z sosem grzybowym i ziemniakami lub kaszą.