Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sznycle z indyka w pikantnym sosie"
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 240
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 240
Składniki
Mięso umyj, pokrój na sznycle, każdy sznycel lekko ugnieć dłonią. Oprósz solą oraz pieprzem. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Odstaw na około 20 minut.
Na dużej patelni rozgrzej olej z dodatkiem masła i usmaż na nim sznycle (po około 5 minut z każdej strony). Usmażone sznycle zdejmij z patelni i trzymaj w cieple.
Zrób sos: oczyść i posiekaj szalotki. Oczyść i posiekaj chili (jedną zostaw do dekoracji). Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklij szalotki, oprósz startym imbirem, dodaj drobno posiekane chili i przesmaż razem.
Do zeszklonych szalotek z chili wlej śmietanę, dodaj mąkę. Zagotuj, mieszając. Gdy sos się zagotuje, wsyp curry i wymieszaj. Gotuj ok. 5 minut, aż zgęstnieje, dopraw. Sosem polej sznycle, udekoruj i podaj.Źródło: Świat kobiety