Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szparagi z opiekanymi pomidorkami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 191
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 191
Składniki
Szparagi ugotuj w osolonej wodzie ze szczyptą cukru. Odcedź, skrop obficie sokiem z cytryny i odłóż. Pomidorki razem z gałązkami ostrożnie, ale dokładnie umyj i osusz. Skrop olejem i opiecz na patelni grillowej lub na blasze.
Gdy zmiękną, dołóż szparagi, by je lekko podgrzać. Następnie warzywa razem przełóż na talerz, posyp wiórkami sera i polej sosem (np. na bazie musztardy francuskiej), ew. ozdób skórką z cytryny.
Szparagi będą jędrniejsze, jeśli podczas gotowania dodasz do nich łyżkę świeżego masła.Źródło: Świat kobiety