Do góry

Dodatki Przepis na:

Szparagi z pomidorową salsą

Szparagi z pomidorową salsą

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 572

Dodano:

Odsłon: 1237

Szybka i smaczna przekąska, warto jeść szparagi, póki są jeszcze dostępne na straganach.

Składniki

  • 300 g pomidorów, pokrojonych w drobną kostkę
  • 1 średnia cebula, posiekana
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • garść posiekanej zielonej pietruszki
  • garść posiekanych liści mięty
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 800 g szparagów
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W misce przygotowujemy salsę do szparagów, łączymy ze sobą pomidory, cebulę, czosnek, pietruszkę, miętę, sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny.

  2. W garnku gotujmy szparagi, ok 10 minut, zależy od ich grubości. Ważne aby przed gotowaniem oderwać szparagi w 1/3 ich długości. W czasie gotowania główki szparagów, powinny wystawać z garnka.

  3. Zdejmujemy z ognia, odcedzamy. Szparagi kładziemy na półmisku i dodajemy salsę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń