Do góry

Dania główne Przepis na:

Szparagowe śniadanie

Szparagowe śniadanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1667

Dodano:

Odsłon: 7546

Zwykłe jajko sadzone podane w niezwyczajny sposób.....

Składniki

  • szparagi zielone, kilka sztuk na osobę
  • jajka, 1 na osobę
  • ostry ser do posypania (ja użyłam parmezanu)
  • sól, pieprz
  • masło 3-4 łyżki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szparagi umyć, odciąć twarde końce, ew. obrać (zaczynająć ok. 3-4 cm poniżej główki). Ja nie obierałam gdyż trafiłam na świeże, młode łodyżki.

  2. Szparagi ugotować na parze ok 5-8 minut.

  3. Jajka usmażyć na maśle. Najlepiej, nie doprowadzać do ścięcia żółtek. Posypać solą i pieprzem.

  4. Na talerz wyłożyć gorące szparagi, dodać kilka płatków masła, posypać solą. Na wierzch położyć usmażone jajko. Posypać startym serem.

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MEGI110278 30 września 2011 Uwielbiam szparagi... ale nie pomyślałabym,że można je podać na śniadanie.
Doskonały pomysł !
Na pewno wypróbuję :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Afrulu 28 maja 2011 Super przepis,wypróbuję,na pewno będzie smaczne:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 27 maja 2011 Boschka dziękuję za komentarz i zapraszam serdecznie w okolice Wrocławia :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Boschka 27 maja 2011 nadchodzi weekend, można spokojnie zjeść tak pięknie podane śniadanko... ja się wpraszam;-)) mów tylko gdzie;))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń