Do góry

Dania główne Przepis na:

Szpinak do ziemniaków

Szpinak do ziemniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 103

Wielu z Nas próbowało szpinak i wielu z nas powiedziało mu NIE! Aby szpinak polubić musi być on dobrze przygotowany, inaczej nigdy go nie polubimy, przedstawiony przepis używała moja matula.

Składniki

  • Pachwina lub podgardle
  • Szpinak mrożony
  • Cebula biała
  • Jajko
  • Słodka śmietanka
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Podgardle lub pachwinę kroimy w kostkę na skwarki i również cebulkę kroimy w drobną kostkę. Mięso pokrojone w kostkę wrzucamy na suchą patelnię tak aby pozwolić wytopić się tłuszczowi który jest w mięsie. Po zrobieniu się skwarków wrzucamy cebulę i szklimy ją do miękkości.

  2. Następnie wrzucamy mrożony szpinak i czekamy aby zmiękł. Kolejno dodajemy śmietankę i po niej roztrzepane jajko. Resztę widać na filmie.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń