Do góry

Dania główne Przepis na:

szpinak z fetą

szpinak z fetą

Autor: POMPOLINA

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3246

Dodano: 02.11.2011

Odsłon: 10466

pyszny szpinak, doskonały jako dodatek do dań mięsnych lub jako przystawka.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na odrobinie masla rumienimy cebulke posiekana w kosteczke. Uważamy aby cebula sie nie przypaliła.

  2. Gdy cebula bedzie juz dobra dodajemy szpinak i przeciśnięty przez praske czosnek.

  3. Dusimy szpinak kilka minut, doprawimy solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodajemy ser feta pokrojony w kosteczke.

  4. Pamietajmy aby dobrze przyprawić szpinak sola, pieprzem i przede wszystkim czosnkiem. Nie jest on wtedy mdły i ma super wyrazisty smak.

  5. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biancorossa 03 listopada 2011 Szpinak w tej wersji pasowałby mi do makaronu:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wz31 03 listopada 2011 Ja dodaję 1 jajeczko w miejsce sera i jest pychotka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń