Do góry

Dodatki Przepis na:

Szpinak z pomidorkami koktajlowymi

Szpinak z pomidorkami koktajlowymi

Autor: Fonka

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 759

Dodano: 20.12.2017

Odsłon: 117

Szpinak z pomidorkami jako dodatek do mięs i ziemniaków, duże właściwości prozdrowotne , warto wypróbować.

Składniki

  • Szpinak świeży liscie 500g
  • Masło 10g
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól, pieprz
  • Pomidorki koktajlowe 11 szt
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Czosnek zetrzeć na tarce. Szpinak dusić pod przykryciem w niewielkiej ilości wody, kiedy się skurczy dodać masło i czosnek, sól i pieprz do smaku, gotować aż woda odparuje mieszając co jakiś czas żeby się nie przypalił. Pod koniec gotowania można dodać pomidorki koktajlowe i dusić ok. 3 minuty żeby były ciepłe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń