Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone pierogi z farszem z kaszy jęczmiennej z kapustą i boczkiem. Pierożki proste i szybkie do zrobienia. Są bardzo dobre w smaku. Bardzo lubię szpinak i staram się dodawać go do wielu potraw.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 76
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 508
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 217
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 76
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 508
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 217
Składniki
Szpinak siekam, przekładam do pojemnika wysokiego dodaję olej i miksuję blenderem.
Do przesianej mąki dodaję szpinak, sól, wlewam gorącą wodę i zagniatam ciasto.
Boczek kroję i przesmażam na oleju. Kaszę gotuję w 2/3 szklance wody. Jak kasza wchłonie wodę wstawiam garnek pod koc na 30 minut. Kapustę drobno kroję i wrzucam ją do wrzącej wody. Gotuję dwie minuty i odcedzam. Do kaszy dodaję kapustę, boczek, doprawiam solą, pieprzem. Pierogi podaję z boczkiem posypuję natką.
Ciasto rozwałkowuję cienko na stolnicy podsypanej mąką. Kroję na kwadraty i układam w foremce do pierogów.
Dodaję farsz i sklejam. Do gotującej wody wlewam łyżkę oliwy i wrzucam pierogi. Gotuję dwie minuty od wypłynięcia na wierzch.