Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone pierogi z farszem z kaszy jęczmiennej z kapustą i boczkiem. Pierożki proste i szybkie do zrobienia. Są bardzo dobre w smaku. Bardzo lubię szpinak i staram się dodawać go do wielu potraw.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20155
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 757
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7191
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20155
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 757
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7191
Składniki
Szpinak siekam, przekładam do pojemnika wysokiego dodaję olej i miksuję blenderem.
Do przesianej mąki dodaję szpinak, sól, wlewam gorącą wodę i zagniatam ciasto.
Boczek kroję i przesmażam na oleju. Kaszę gotuję w 2/3 szklance wody. Jak kasza wchłonie wodę wstawiam garnek pod koc na 30 minut. Kapustę drobno kroję i wrzucam ją do wrzącej wody. Gotuję dwie minuty i odcedzam. Do kaszy dodaję kapustę, boczek, doprawiam solą, pieprzem. Pierogi podaję z boczkiem posypuję natką.
Ciasto rozwałkowuję cienko na stolnicy podsypanej mąką. Kroję na kwadraty i układam w foremce do pierogów.
Dodaję farsz i sklejam. Do gotującej wody wlewam łyżkę oliwy i wrzucam pierogi. Gotuję dwie minuty od wypłynięcia na wierzch.