Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sztuka mięsa w sosie z chrzanem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Składniki
Mięso umyj, osusz. Marchewki, pietruszki oraz seler obierz, opłucz, pokrój w słupki. Por oczyść, pokrój w krążki. Cebulę obierz, naszpikuj goździkami.
W garnku rozgrzej masło. Włóż włoszczyznę, smaż 3 minuty. Potem dodaj naszpikowaną cebulę i przyprawy. Zalej 6 szklankami wrzątku, zagotuj. Włóż wołowinę, ponownie zagotuj. Zanim wywar zawrze, zbierz łyżką cedzakową powstałą pianę. Gotuj około 2 godziny, aż mięso będzie miękkie.
Masło stop, oprósz mąką, zasmaż. Dolej szklankę wywaru z gotowania mięsa, zagotuj. Dodaj roztrzepaną z żółtkami śmietanę i chrzan. Podgrzej.
Przypraw solą, pieprzem oraz sokiem cytrynowym. Mięso pokrój w plastry, polej sosem. Obłóż warzywami z wywaru. Posyp natką.Źródło: Tina