Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykańska surówka z białej kapusty jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Może być także alternatywą dla tradycyjnego colesława.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8611
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3046
Polecam.
Odsłon: 1834
Polecam.
Odsłon: 531
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8611
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3046
Polecam.
Odsłon: 1834
Polecam.
Odsłon: 531
Składniki
Szatkujemy drobno kapustę posypujemy solą i odstawiamy na pół godziny, by trochę puściła sok.
Marchew kroimy w słupki, a jabłko w kostkę. Szczypiorek i orzechy drobno siekamy.
Przygotowujemy sos: majonez, ocet, musztardę mieszamy z odrobiną soli i świeżo mielonego pieprzu.
Następnie marchew, szczypiorek, orzechy, żurawinę, kawałki jabłka i przygotowany sos mieszamy z poszatkowaną kapustą.
W razie potrzeby doprawiamy jeszcze odrobiną soli. Amerykańska surówka z białej kapusty podawana może być np. z pieczonymi żeberkami i ziemniakami.