Do góry

Zupy Przepis na:

szybka zupa ryżowa

szybka zupa ryżowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 1498

szybka,pożywna, rozgrzewająca, łatwa w przygotowaniu

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę upalić na gazie. Marchew pokroić w krążki lub kostkę (może być też mrożona). Ziemniaki pokroić w kostkę.

  2. Wszystko zalać 3-4 litrami wody. Dodać kostki warzywne i liść laurowy. Zagotować.

  3. Wsypać 2 garści ryżu. Do podgotowanego na wpół miękko ryżu dodać ziemniaki. Gdy ziemniaki zmiękną dodać sporo pieprzu i ewentualnie sól oraz sporo zieleniny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń