Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybki bigos z młodej kapusty

Szybki bigos z młodej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 795

Dodano:

Odsłon: 1051

Szybki bigos z młodej kapusty z dodatkiem wiejskiej kiełbasy i moich ulubionych ziół prowansalskich. Bardzo łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny.

Składniki

  • 2 średnie główki młodej kapusty
  • 50 dag kiełbasy wiejskiej
  • 50 dag pieczarek
  • 30 dag cebuli
  • 250 g przecieru pomidorowego
  • przyprawa prowansalska
  • sól
  • pieprz
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę myjemy, szatkujemy i solimy. Przekładamy do garnka, zalewamy szklanką wody. Wstawiamy na ogień i gotujemy. Cebulę kroimy w kosteczkę, kiełbasę w półksiężyce, a pieczarki w plasterki. Wszystkie składniki kolejno podsmażamy na oleju i dodajemy do kapusty. Wlewamy przecier pomidorowy, przyprawiamy, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę gotujemy do miękkości warzyw i połączenia się smaków. Podajemy z ulubionym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń