Do góry

Desery Przepis na:

Szybki biszkopt z rabarbarem i bananem

Szybki biszkopt z rabarbarem i bananem

Autor: catha

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 695

Dodano: 16.05.2018

Odsłon: 475

Sezon na rabarbar w pełni, ale moje dzieci krzywią się, że kwaśnyyyyy ;) Dlatego oprócz rabarbaru dodaję jednego pokrojonego drobniutko banana. Smaki naprawdę świetnie się komponują :)

Składniki

  • 5 dużych jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • rabarbar- 2 łodyżki
  • 1 banan
  • cukier puder do posypania
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rabarbar obrać ze skórki, przemyć i pokroić w drobne kawałki.
    Banana też drobniutko pokroić.


    Jajka w całości zmiksować z cukrem na puszystą masę.
    Mąkę i proszek do pieczenia przesiać i łyżka po łyżce delikatnie połączyć z masą jajeczną ( nie używamy już miksera, jedynie szpatułkę).
    Tortownicę 26 wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto.

  2. Na ciasto wyłożyć rabarbar i banana. Piec w temp. 170 stopni przez około 30 minut - sprawdzić patyczkiem. Posypać cukrem pudrem i gotowe.
    Błyskawicznie, pysznie i aromatycznie!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń