Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szybki piernik z polewą"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
W misce najpierw starannie mieszam suche: mąkę z proszkiem do pieczenia, sodę, kakao, cukier oraz przyprawę do pierników. W oddzielnym naczyniu miksuję jajka ze śmietaną i olejem. Wlewam do sypkich składników. Mieszam.
Przygotowane ciasto wylewam do dwóch natłuszczonych i posypanych tartą bułką foremek keksowych.
Piekę około 50 minut w temperaturze 180oC. Polewam gorącą polewą czekoladową lub rozpuszczoną tabliczką ciemnej czekolady. Ozdabiam według uznania.Źródło: Rewia