Do góry

Desery Przepis na:

Szybkie ciasto ucierane z połówkami jabłek

Szybkie ciasto ucierane z połówkami jabłek

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8749

Dodano:

Odsłon: 3557

Ciasto wygląda bardzo efektownie, do tego jest bardzo smaczne:). Ważne by ponacinać połówki jabłek - wtedy owoce dobrze się upieką i będą miękkie.

Składniki

  • 4 średniej wielkości jabłka
  • 200g masła
  • 300g mąki
  • 150g cukru pudru
  • 4 jajka L
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka miksujemy z cukrem pudrem do uzyskania puszystej masy. Nie przerywając miksowania dodajemy masło. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy jeszcze chwilę, ciasto przelewamy do tortownicy 28cm wyłożonej papierem do pieczenia.

  2. Jabłka obieramy, przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Nacinamy je wzdłuż. Układamy na ciasto delikatnie wciskając.

  3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń