Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i wilgotne kokosanki, które przygotujesz "raz -dwa".
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11907
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16300
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5210
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11907
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16300
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5210
Składniki
Masło z dodatkiem mleka i cukru roztapiam w garnku na małym ogniu. Następnie dodaję wiórki kokosowe i gotując dokładnie mieszam. Masę studzę Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę, którą dodaję do wystudzonej masy.
Kokosanki formuję za pomocą łyżki i układam na wyłożonej papierem blaszce. Piekę około 20 min. w temperaturze 180 st. C na złoty kolor.