Do góry

Desery Przepis na:

Szybkie kokosanki

Szybkie kokosanki

Autor: Akademia

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 268

Dodano: 16.04.2018

Odsłon: 396

Miękkie i wilgotne kokosanki, które przygotujesz "raz -dwa".

Składniki

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 80 g masła
  • 2 białka
  • szczypta soli
  • 0,5 szklanki cukru
  • 4 łyżki mleka
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Masło z dodatkiem mleka i cukru roztapiam w garnku na małym ogniu. Następnie dodaję wiórki kokosowe i gotując dokładnie mieszam. Masę studzę Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę, którą dodaję do wystudzonej masy.


  2. Kokosanki formuję za pomocą łyżki i układam na wyłożonej papierem blaszce. Piekę około 20 min. w temperaturze 180 st. C na złoty kolor.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń