Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i wilgotne kokosanki, które przygotujesz "raz -dwa".
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 21
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 155
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 21
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 155
Składniki
Masło z dodatkiem mleka i cukru roztapiam w garnku na małym ogniu. Następnie dodaję wiórki kokosowe i gotując dokładnie mieszam. Masę studzę Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę, którą dodaję do wystudzonej masy.
Kokosanki formuję za pomocą łyżki i układam na wyłożonej papierem blaszce. Piekę około 20 min. w temperaturze 180 st. C na złoty kolor.