Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybkie kotlety siekane

Szybkie kotlety siekane

Autor:

Przepisów i artykułów: 221 Ocena: 2719

Dodano:

Odsłon: 4193

Kotlety siekane to idealne rozwiązanie dla tych, którym znudził się tradycyjny kotlet. Na dodatek robi się je ekspresowo i można przemycić w nich wartościowe warzywa. A więc same plusy :) Ja dzisiaj wykorzystałam ekologiczną pierś z kurczaka, rzodkiewkę i bogaty w witaminę C szczypiorek. Zapraszam! :)

Składniki

  • Pierś z kurczaka 1 szt.
  • Rzodkiewki 5-6 szt.
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Jajko 1-2 szt.
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej rzepakowy 2 -3 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Następnie pokroić w kostkę.

    Rzodkiewki i szczypiorek również umyć i pokroić w kosteczkę.

    Mięso doprawić solą i pieprzem. Dodać rzodkiewkę, szczypiorek, jajko (w razie potrzeby wbić jeszcze jedno) i dokładnie wymieszać.

    Na bardzo mocno rozgrzany olej kłaść łyżką wymieszane mięso i uformować płaskie kotleciki. Smażyć przez ok. 10-15 min. obracając co jakiś czas.

  2. Podawać z czym dusza zapragnie :)


  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń