Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety siekane to idealne rozwiązanie dla tych, którym znudził się tradycyjny kotlet. Na dodatek robi się je ekspresowo i można przemycić w nich wartościowe warzywa. A więc same plusy :) Ja dzisiaj wykorzystałam ekologiczną pierś z kurczaka, rzodkiewkę i bogaty w witaminę C szczypiorek. Zapraszam! :)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4955
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4955
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Składniki
Pierś z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Następnie pokroić w kostkę. Rzodkiewki i szczypiorek również umyć i pokroić w kosteczkę. Mięso doprawić solą i pieprzem. Dodać rzodkiewkę, szczypiorek, jajko (w razie potrzeby wbić jeszcze jedno) i dokładnie wymieszać. Na bardzo mocno rozgrzany olej kłaść łyżką wymieszane mięso i uformować płaskie kotleciki. Smażyć przez ok. 10-15 min. obracając co jakiś czas.
Podawać z czym dusza zapragnie :)
Smacznego :)