Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato to sezon na desery z truskawek nie przegap tego okresu i już teraz pomyśl o niedzielnym szybkim placku. Dobra rada!!! truskawki możesz też połączyć na cieście z rabarbarem lub bananami.
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 169
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 45
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1511
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 169
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 45
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1511
Składniki
Wszystkie składniki dobrze wymieszać łyżką tj. mąka, cukier, olej, maślanka, jajka, proszek do pieczenia. Następnie wylać ciasto na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Dodać na to owoce (truskawki, rabarbar lub śliwki).
W osobnej misce przygotowujemy kruszonkę wszystkie składniki ugniatamy ręką. Gotową kruszonkę posypujemy owoce.
Do rozgrzanego piekarnika wstawiamy ciasto. Piec góra dół [=] 175 stopni po 10 min zmniejszyć na 160 stopni i piec jeszcze 40 min.