Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne mięso na niedzielny obiad.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68391
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2024
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68391
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2024
Składniki
Wykonanie: Szynkę opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, przełożyć na naczynia żaroodpornego i polać bulionem. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni przez 40 minut, polewając w międzyczasie powstałym sosem. Jajko rozbełtać z bułką tartą i musztardą, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Upieczoną i przestudzoną szynkę, posmarować musztardową masą, włożyć ponownie do formy i piec jeszcze przez 15 minut w temperaturze 200 stopni do rumianej skórki.