Do góry

Dania główne Przepis na:

Szynka z sosem śliwkowym

Szynka z sosem śliwkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Szynka z sosem śliwkowym"

Składniki

  • 60 dag gotowanej szynki
  • 5 kg śliwek
  • szklanka orzechów
  • cebula
  • łyżka majeranku
  • 2 łyżki masła
  • pieprz
  • sól
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Szynkę pokrój w centymetrowe plastry. Cebulę i orzechy posiekaj,a ze śliwek usuń pestki. Na rozgrzanym oleju usmaż mięso na lekko złoty kolor. Przypraw solą i pieprzem. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.

  2. Całość wstaw do nagrzanego do 200oC piekarnika i podpiecz około 15 minut. Przygotuj sos. Na patelni, na której wcześniej smażyłaś mięso, zeszklij cebulę i dodaj śliwki. przesmaż i wrzuć orzechy, oprósz majerankiem. Mięso wyłóż na talerz, polej śliwkowym sosem. Danie podawaj z ryżem.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń