Do góry

Dania główne Przepis na:

Szynkowe ruloniki

Szynkowe ruloniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19056

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Szynkowe ruloniki"

Składniki

  • 10 plastrów gotowanej szynki
  • 3 jajka
  • jabłko
  • łyżka żurawiny
  • łyżka rodzy nek
  • łyżka chrzanu
  • łyżka majonezu
  • pół pęczka posie kanego szczypiorku
  • sok z cytryny
  • sól morska
  • pieprz kolorowy
  • sałata i natka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jabłko umyj, również zetrzyj na tarce, skrop sokiem z cytryny. Dodaj do jajek, wsyp rodzynki i żurawinę, dodaj majonez i chrzan, przypraw. Wsyp szczypiorek, wymieszaj.

  2. Farszem posmaruj plastry szynki, delikatnie i ciasno zwiń. Schłodź. Ruloniki ułóż na sałacie, udekoruj natką.

  3. Każdy z ruloników możesz ciasno owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce. Dzięki temu będą zwarte, łatwiej dadzą się pokroić (np. dekoracyjnie pod skosem, żeby było widać farsz).

  4. Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 5, cena za porcję: 1,40 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń