Do góry

Przekąski Przepis na:

Tacos z ananasem i kremem z awokado

Tacos z ananasem i kremem z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1954

Dodano:

Odsłon: 16197

szybkie, niskokaloryczne

Składniki

  • cukier, 2 lyzeczki
  • cumin mielony (nie mylic z kminkiem), 2 lyzeczki
  • suszone zmielone ziarna koledry(coriander), 1/2 lyzeczki
  • cynamon, 1/4 lyzeczki
  • mielona papryka, 1/4 lyzeczki
  • mieso z kurczaka lub schab pokrojone na kawalki, 1/2 kg
  • oliwa z oliwek, 1 lyzka
  • ananas swiezy lub z puszki, 1 szklanka
  • swieza koledra, 2 lyzki
  • tacos, 12 sztuk
  • awokado, 1 sztuka
  • niskokaloryczna smietana, 2 lyzki
  • sok z limonki, 2 lyzki
  • sol
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przyprawy wymieszac razem. Polowe mieszanki przypraw wymieszac z miesem, druga polowe z ananasem. Odstawic na 10 min.

  2. Awokado obrac ze skorki rozgniesc widelcem i polaczyc ze smietana, sokiem z limonki i szczypta soli. Wymieszac do powstania kremu.

  3. Na patelni rozgrzac oliwe, dodac mieso i smazyc ok 8 min (sprawdzic czy nie jest surowe w srodku) nastepnie dodac posiekana koledre, wymieszac, przelozyc do miski i odstawic w cieple miejsce.

  4. Nastepnie wrzucic na patelnie ananasa i smazyc na zlotobrazowy kolor.

  5. Podgrzac tacos w piekarniku wg wskazowek na opakowaniu. Gdy tacos sa cieple napelnic je kurczakiem, ananasem i kremem z awokado

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń