Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron jak zwykle daje się połączyć z różnymi dodatkami. Z brukselką też smakuje wybornie.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
Składniki
Makaron ugotowałem w osolonej wodzie, odcedziłem i dokładnie odsączyłem. Brukselkę oczyściłem, opłukałem, i pokroiłem w ćwiartki. Boczek pokroiłem w cienkie paski. Cebulę po obraniu pokroiłem w piórka. Boczek zrumieniłem na roztopionym smalcu. Na tym samym tłuszczu zeszkliłem cebulę, dodałem brukselkę i krótko smażyłem. Wlałem bulion i śmietanę, kapustę gotowałem na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Doprawiłem solą, pieprzem i gałką. Makaron dodałem do brukselki, podgrzałem, wyłożyłem na talerze, podałem z boczkiem.