Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle z grzybami i kurczakiem

Tagliatelle z grzybami i kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 1229

Dodano:

Odsłon: 13621

po prostu pyszne

Składniki

  • grzyby swieże np podgrzybki,prawdziwki, ok 0,5kg
  • cebula, 2 duże
  • Filet z kurczaka, 1 podwójny
  • śmietanka 18%, 0,5l
  • masło, 2-3 łyżki
  • olej lub oliwa, 1 łyżka
  • makaron tagliatelle, 500g
  • Natka pietruszki
  • sól.pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyścić pokroić dowolnie.Cebulę poszatkować drobno.Filet pokroić w kosteczkę.

  2. Kurczaka przesmażyć na oliwie ,odstawić.Rozgrzać masło zeszklić cebulę wrzucić grzyby i smażyć mieszając często ,doprawić solą i białym pieprzem.Gdy będą gotowe wrzucić kurczaka przemieszać zalać śmietanką gdy zgęstnieje od razu wyłączyć palnik ,dodać sporo natki pietruszki i podawać od razu z makaronem.

  3. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń