Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle z naleśników

Tagliatelle z naleśników

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 31

Sprawdzony przepis na "Tagliatelle z naleśników"

Składniki

  • 2 szklanki wody
  • 2 szklanki mąki
  • pół szklanki cukru
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • 3 kolorowe barwniki
  • cukier puder do posypania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszaj z cukrem, solą, jajkami i wodą. Podziel ciasto na 4 części i do każdej dodaj po 1 barwniku.

  2. Usmaż naleśniki na rozgrzanym oleju, po czym zwiń je w rulon i potnij w paski.

  3. Gotowy makaron posyp cukrem pudrem.

  4. Katarzyna Sycik z Konina

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń