Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tagliatelle z wędzonym łososiem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 150
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 158
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 115
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 150
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 158
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 115
Składniki
ok. 30 minut.
Orzeszki piniowe zrumienić na patelni bez tłuszczu. Bazylię i natkę pietruszki opłukać, osuszyć, oderwać listki od gałązek. Wymieszać je w malakserze z orzeszkami i startym parmezanem. Dolać 7 łyżek oliwy i zmiksować na gęsty sos pesto. Przyprawić go do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Makaron tagliatelle ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Odsączyć na sitku, ale zachować 100 ml wody z gotowania makaronu. Rukolę umyć, osuszyć, drobno pokroić. Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki. Łososia pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać resztę oliwy, smażyć na niej pomidorki przez 4 minuty. W połowie smażenia dodać rybę. Wlać śmietanę oraz wodę z gotowania makaronu. Doprowadzić całość do wrzenia. Posolić do smaku.
Makaron wymieszać z rukolą i przygotowanym zielonym pesto. Polać sosem śmietanowym z łososiem. Delikatnie przemieszać. Udekorować kawałkami cytryny i od razu podawać.Źródło: Życie na gorąco