Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej na stolnicę. Dodaj masło, szczyptę soli i kilka łyżek zimnej wody. najpierw posiekaj nożem, potem zagnieć rękoma. Ciasto włóż do lodówki na 20 minut.
Cebule obierz. Grubo pokrój, podduś na oleju. Przestudź. Jajka wymieszaj ze śmietaną oraz serem. Dodaj cebulę. Farsz przypraw solą, pieprzem i gałką. Formę wyłóż pergaminem.
Ciasto rozwałkuj. Formę wylep plackiem. Na spód nałóż farsz. Tartę piecz 40 minut w temp. 190 st.Źródło: Tina