Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta fantazja z brzoskwinią"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
?Przesiewamy mąkę, a następnie mieszamy ją z proszkiem do pieczenia, mielonymi migdałami i cukrem. W oddzielnym naczyniu mieszamy jajka z mlekiem, masą marcepanową i masłem. Dodajemy do tego suche i dokładnie mieszamy wszystko ze sobą przy użyciu miksera.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200oC i smarujemy formę masłem.
Myjemy, a następnie obieramy brzoskwinie. Wyjmujemy pestki, kroimy owoce na ćwiartki i osuszamy je na papierowym ręczniku. Wylewamy ciasto do formy, a następnie układamy na wierzchu brzoskwinie. Wstawiamy je do piekarnika na 30–40 minut.
Gotowe ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji około 1 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 236 kcal Białko 14,1 g/Tłuszcz 20 g/Węglowodany 86,2 gŹródło: Rewia