Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta gruszkowa z orzechami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Orzechy i migdały grubo posiekaj. Rozsyp na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika na 6–8 minut, aż ładnie się zrumienią.
Rozmroź ciasto francuskie. Szeroki płat złóż na pół. Rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką na prostokąt 24 x 32 cm. Blachę (20 x 28 cm) z wysokim brzegiem skrop wodą i wylep rozwałkowanym ciastem. Ponakłuwaj je widelcem.
Śmietanę utrzyj z cukrem, jajkami i proszkiem budyniowym. Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne, miąższ pokrój na kawałki. Ułóż je na cieście. Posyp orzechami i migdałami. Zalej masą śmietanową. Wstaw do piekarnika. Piecz ok. 40 minut.Źródło: Twój Styl