Do góry

Przekąski Przepis na:

tarta hamburgerowa...

tarta hamburgerowa...

Autor:

Przepisów i artykułów: 487 Ocena: 16393

Dodano:

Odsłon: 30377

Polecam wszystkim bo taka tarta smakuje wybornie ;))

Składniki

  • spód do tarty (forma o średnicy 26cm) 1 szklanka i 2 łyżki mąki (180g)
  • 130 g masła, zimnego, pokrojonego w kostkę
  • 2 łyżki zimnej wody
  • ½ łyżeczki soli
  • nadzienie: 0,5 kg mielonej wołowiny
  • ok 2 cm kawałek imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 3 łyżki keczupu
  • prażona cebulka
  • 2 łyżki sosu chili
  • 2 łyżki sosu Worcester
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • ponadto: 250 utartego sera
  • 1 jajko
  • 4 łyżki mleka
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. ciasto zagniatamy z podanych składników. Ja od razu wylepiam formę do tarty i wkładam do lodówki minimum na godzinkę. Brzegi spodu przykrywamy aluminiową folią. Podpiekamy spód w piekarniku nagrzanym na 180ºC (termoobieg) przez około 10 minut.

  2. W między czasie przygotowujemy nadzienie nadzienie. Pokrojoną w kostkę cebulę przesmażamy, dodajemy czosnek wrzucamy mięso , chwilę przesmażamy i dodajemy pozostałe przyprawy.

  3. Wyciągamy spód z piekarnika zdejmujemy paski folii i wykładamy nadzienie na spód. Starty ser mieszamy z jajkiem i mlekiem i wykładamy na nadzienie. Pieczemy tartę w 160ºC (termoobieg) przez około 25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

terwol 16 lutego 2018 Najlepsza forma hamburgera, jaka dotychczas widzialam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń