Do góry

Dania główne Przepis na:

Tarta otrębowa z brukselką

Tarta otrębowa z brukselką

Autor: dietetycznie

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano: 05.02.2013

Odsłon: 1911

Zdrowe, sycące, niskokaloryczne

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. jajko, otręby, mleko, sól, proszek do p., miksujemy,

  2. następnie odstawiamy na bok żeby otręby spęczniały

  3. przekładamy ciasto do wyłożonego papierem małego naczynia żaroodpornego, tak żeby ciasto nie prześwitywało

  4. wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut (ostatnie 5 minut na termoobiegu)

  5. w tym czasie gotujemy brukselkę w osolonej wodzie (ważne żeby się nam nie rozgotowała), studzimy

  6. na upieczone ciasto wykładamy przekrojone na pół brukselki

  7. mozzarelle kroimy w bardzo drobną kostkę i miksujemy razem z jajkiem i solą na najwyższych obrotach przez około minutę

  8. wylewamy masę na brukselkę

  9. ponownie wkładamy do piekarnika na około 15 minut (ostatnie 5 minut z termoobiegiem)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń