Do góry

Dania główne Przepis na:

Tarta z brukselką

Tarta z brukselką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 8345

To zdrowe i bardzo ciekawe danie łączące ze sobą delikatność serka ricotty oraz ciekawy smak brukselki.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni

  2. Przygotuj caisto przesiej mąkę do miski, dodaj roztopione masło, jedno jajko oraz drożdże. W razie potrzeby dodaj odrobinę ciepłej wody. Ugniataj ciasto około 5 minut. Posmaruj formę masłem i rozwałkuj ciasto tak by pokryło dno oraz boki foremki.

  3. Brukselkę gotuj na parze około 10 minut. Ostudź, pokrój na ćwiartki i przypraw solą, pieprzem oraz ostrą papryką Na patelnię wbij 2 jajka, dodaj śmietanę, ricottę i tarty parmezan. Mieszaj przez cały czas, do momentu aż jajko się zetnie. Przełóż farsz na ciasto i ułóż na nim brukselki Piecz około 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elzbieta8960 15 listopada 2012 Bardzo lubie brukselke a tarta z nia musi byc pyszna...5..:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 15 listopada 2012 Musi być pyszne,uwielbiam brukselkę,a w takiej wersji jeszcze nie próbowałam:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń