Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zdrowe i bardzo ciekawe danie łączące ze sobą delikatność serka ricotty oraz ciekawy smak brukselki.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13294
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 507
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9875
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13294
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 507
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9875
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni
Przygotuj caisto przesiej mąkę do miski, dodaj roztopione masło, jedno jajko oraz drożdże. W razie potrzeby dodaj odrobinę ciepłej wody. Ugniataj ciasto około 5 minut. Posmaruj formę masłem i rozwałkuj ciasto tak by pokryło dno oraz boki foremki.
Brukselkę gotuj na parze około 10 minut. Ostudź, pokrój na ćwiartki i przypraw solą, pieprzem oraz ostrą papryką Na patelnię wbij 2 jajka, dodaj śmietanę, ricottę i tarty parmezan. Mieszaj przez cały czas, do momentu aż jajko się zetnie. Przełóż farsz na ciasto i ułóż na nim brukselki Piecz około 20 minut.