Do góry

Desery Przepis na:

Tarta z brzoskwiniami i marcepanem

Tarta z brzoskwiniami i marcepanem

Autor: MP3-ka

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1550

Dodano: 08.01.2013

Odsłon: 2828

Szybkie, proste i przede wszystkim smaczne!!

Składniki

  • ciasto francuskie 375g
  • puszka brzoskwiń
  • masa marcepanowa 150g
  • lukier: cukier puder + sok z cytryny
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Blaszkę smarujemy margaryną. Ciasto francuskie rozwałkowujemy, "nakładamy" na foremkę do tarty i odcinamy boki - posłużą nam później. Brzoskwinie kroimy w średniej wielkości kostkę. Na ciasto wlewamy 2 łyżki syropu z brzoskwiń, posypujemy brzoskwiniami. Marcepan trzemy na grubych okach i posypujemy brzoskwinie. Z reszty ciasta wycinamy paseczki i przykrywamy tartę - powstaje krateczka :)

  2. Ciacho pieczemy ok 60-70 minut w temperaturze 180stopni. Gotową tartę posypujemy pudrem, lub polewamy lukrem - cukier puder mieszamy z sokiem z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń