Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z ciasta francuskiego z fetą"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Ciasto rozmroź, a następnie je rozwałkuj. Wyłóż nim natłuszczoną masłem prostokątną formę. Zapiecz na złoto. W tym czasie, gdy ciasto się zapieka, ser feta pokrój w wąskie plastry. Umyj i osusz papryki, usuń z nich starannie gniazda nasienne, a miąższ pokrój na długie, wąskie kawałki.
Zapieczone ciasto francuskie lekko ostudź, następnie ułóż na nim wiórki mocno schłodzonego masła. Na nich ułóż na przemian plasterki sera feta oraz kawałki papryki. Oprósz je pieprzem oraz suszonymi ziołami. Następnie zapiecz (tyle czasu, aby ser się lekko przypiekł, a papryka zmiękła). Udekoruj listkami rukoli i podawaj.
porcje: 50 min. Porcja: 390 kcal. Cena: 6,70 zł.Źródło: Świat kobiety