Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z cytryną"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Składniki
Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem i posiekaj z masłem. Dodaj żółtko, śmietanę i zagnieć kruche ciasto. Schłodź w lodówce, potem wylep nim formę. Piecz 15 minut w 180°C.
Z owoców zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Żółtka wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Zagotuj mleko z 3 dag cukru. Powoli wlej do żółtek. Dodaj sok oraz skórkę z owoców i gotuj chwilę, mieszając. Ostudź. Białka ubij z resztą cukru i wymieszaj z kremem. Wylej na spód. Piecz 15 min w 150°C.
Czas: około 50 minut.Źródło: Dobry Tydzień