Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z gruszkami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 2,10 zł
Spód: zagnieć zwarte ciasto. Wylep nim natłuszczoną formę do tarty (25 cm), wstaw na 30 min do lodówki. Potem przykryj ciasto papierem, obciąż i wstaw na 10 min do piekarnika o temp. 180°C. Zdejmij papier z obciążeniem, piecz spód jeszcze 10-15 min.
Masa: ugotuj budyń z cukrem na mleku, gorący wymieszaj z masłem. Lekko przestudź, wylej na upieczony spód tarty.
Gruszki obierz, pokrój na ósemki. Na patelni stop masło, wsyp cukier. Potrząsaj patelnią, aż powstanie karmel. Włóż gruszki, obsmaż przez kilka minut. Oprósz cynamonem i ułóż na tarcie.Źródło: Chwila dla Ciebie