Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta na kruchym spodzie, ze słodką masą przełamaną jeżynami.
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 325
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 325
Składniki
CIASTO Mąkę przesiać, dodać zimne, pokrojone na kawałki masło i cukier puder. Szybko posiekać nożem do utworzenia ciasta o konsystencji kruszonki. Dodać jajka i wodę, szybko zagnieść. Odstawić na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto wyłożyć w formie do tarty posmarowanej masłem. Porobić widelcem nakłucia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.i piec przez ok. 25-30 minut (aż się zezłoci).
MASA Czekoladę połamać na kostki i roztopić w kąpieli wodnej. Po lekkim przestudzeniu wymieszać z mascarpone. Wyłożyć na upieczony spód. Na masę wyłożyć jeżyny. Przechowywać w lodówce.