Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z konfiturą brzoskwiniową"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 108
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 61
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 466
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13650
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 108
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 61
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 466
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13650
Składniki
Ciastem wylep posmarowaną masłem formę do tarty (25 cm), nakłuj je widelcem, piecz ok. 20 min w 190°C, wystudź.
Masa: zagotuj 40 ml wody, dodaj skórkę pomarańczową i konfiturę. Doprowadź do wrzenia i duś ok. 10 min. Przestudź.
Na spodzie rozsmaruj kajmak, a na nim masę pomarańczowo-brzoskiwniową. Posyp orzechami, polej roztopioną czekoladą.Źródło: Chwila dla Ciebie