Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z łososiem i brokułami"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 171
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 171
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Składniki
Mąkę wymieszaj z masłem. Dodaj 3 łyżki zimnej wody i sól. Zagnieć gładkie ciasto. Formę na tartę wylep ciastem i włóż na noc do lodówki.
Rybę i brokuł oczyść i pokrój na kawałki. Następnie gotuj na parze 8 minut. Ciasto wyjmij z lodówki i nakłuj widelcem w wielu miejscach. Następnie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 10 minut w temperaturze 200° C. Wyjmij i przestudź.
W tym czasie jajka roztrzep ze śmietaną. Dodaj starty ser, brokuły i łososia. Dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 180° C. Wlej nadzienie do formy z ciastem. Wstaw do piekarnika i piecz jeszcze godzinę. Tartę udekoruj świeżymi ziołami.Źródło: Na żywo